De ce este posibil să aveți nevoie de coroane dentare în locul unei plombe inestetice

  Coroane dentare - capace plasate deasupra dinților deteriorați. Coroanele sunt folosite pentru a vă proteja, acoperi și restabili forma dinților atunci când plombele nu rezolvă problema.
  Aceste coroane dentare pot fi realizate din metale, porțelan, rășină și ceramică. De obicei, nu necesită îngrijiri speciale în timp, altele decât o igienă orală regulată. Motive pentru care este posibil să aveți nevoie de coroane dentare:
  - Aveți o cavitate prea mare pentru a fi plombată.
  - Aveți un dinte crăpat, uzat sau slăbit.
  - Ați avut tratament pentru canal - coroana va proteja dintele restaurat.
  - Doriți să acoperiți un dinte decolorat și să vă îmbunătățiți zâmbetul.
  - Coroane dentare sunt folosite pentru a restabili funcția și aspectul unui dinte în urma unei proceduri de restaurare, cum ar fi un canal radicular. Când cariile unui dinte sunt avansate, trebuie îndepărtate porțiuni mari ale dintelui, se recurge la utilizarea de coroane dentare pentru a restabili dintele.

  Coroane dentare sunt utilizate, de asemenea, pentru a monta o punte între dinți, pentru a acoperi implanturile sau pentru a preveni agravarea unui dinte crăpat. Coroanele servesc, de asemenea, pentru o utilizare estetică și se aplică atunci când un dinte decolorat sau pătat trebuie să fie readus la aspectul său natural.
  Un dinte trebuie, de obicei, să fie redus ca dimensiune pentru a se potrivi unei coroane dentare. Se face o turnare din dintele existent și se face un mulaj. Mulajul este trimis apoi unui laborator dentar, care produce o coroană personalizată. Se va aplica o coroană temporară până când coroana permanentă este gata.
  Coroanele permanente vin de la laborator, de obicei, după trei săptămâni, apoi sunt cimentate la locul lor. Coroanele dentare de la Just Smile se numără printre cele mai frecvente proceduri de restaurare pe care le efectuează medicul dentist.

Coroane dentare sunt create pentru a proteja dinții

  Coroane dentare sunt folosite pentru a proteja un dinte deteriorat, din moment ce există de foarte mult timp, majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu ceea ce fac coroane dentare și de ce sunt importate pentru estetică și siguranța dinților. Cu toate acestea, există adesea un anumit nivel de cost asociat acestor coroane dentare Timisoara.
  Acest cost îi determină pe unii dintre pacienții noștri să se întrebe dacă de fapt au nevoie să obțină coroane sau dacă pot rezolva doar cu o umplutură. Vă recomandăm întotdeauna ceea ce este mai bun pentru dinții dvs., fie că sunt coroane dentare Timisoara o plombă sau chiar un implant dentar.
  Astfel, este important să înțelegeți de ce este posibil să aveți nevoie de o coroană și ce scop are coroana însăși. Coroane dentare sunt denumite în mod obișnuit capace dentare, deoarece acoperă o întreagă zonă a dintelui sau întregul dinte.

  Personalizată conform specificațiilor într-un laborator, coroana dentară îndeplinește o varietate de funcții care sunt foarte importante. Două dintre aceste funcții includ prevenirea infecției și sprijin pentru dinții deteriorați.
  Coroane dentare Timisoara acționează pentru a preveni o infecție prin acoperirea dinților care prezintă o mare descompunere. Lucrăm întotdeauna pentru a preveni răspândirea bacteriilor, ceea ce înseamnă că este adesea mai înțelept să folosiți coroane dentare după eliminarea infecției care afectează dintele. O dată cu fixarea, coroane dentare Timisoara asigură imediat sprijinul pentru dinții deteriorați. Suportul suplimentar ajută la păstrarea funcționalității dinților înșiși.
  De asemenea, previne apariția unor probleme suplimentare sau forțarea gurii să se adapteze la un dinte deteriorat, ceea ce poate duce la nealinieri sau la o mușcătură care nu este chiar perfectă. Atunci când sunt cimentate la locul lor, coroane dentare acoperă complet întreaga porțiune vizibilă a unui dinte care se află la și deasupra liniei gingivale.

De ce ai nevoie de coroane dentare Timisoara de calitate de la Just Smile?

  Coroane dentare Timisoara pot fi necesare în următoarele situații. Pentru a proteja un dinte slab (de exemplu, de carie) de rupere sau pentru a ține împreună părți ale unui dinte crăpat.
  Pentru a restabili un dinte deja rupt sau un dinte care a fost puternic uzat. Se folosesc coroane dentare Timisoara pentru a acoperi și susține un dinte cu o umplutură mare atunci când nu mai rămâne mult dinte.
  Pentru a ține o punte dentară în loc. Pentru a acoperi dinții deformați sau grav decolorați. Pentru a acoperi un implant dentar. Pentru a face o modificare cosmetică. Pentru copii, o coroană poate fi utilizată pe dinții primari, cei de lapte pentru a salva un dinte care a fost atât de deteriorat de cariile încât nu poate suporta o plombă.
  Coroane dentare Timisoara folosite pentru copii protejează dinții unui copil cu risc crescut de apariție a cariilor.

  Mai ales atunci când un copil are dificultăți în a ține pasul cu igiena orală zilnică, este indicat ca, atunci când are nevoie de coroane dentare. Reduceți frecvența anesteziei generale pentru copiii incapabili din cauza vârstei, comportamentului sau istoricului medical să coopereze pe deplin cu cerințele unei îngrijiri dentare adecvate.
  În astfel de cazuri, este probabil ca un dentist pediatric să recomande coroane dentare din oțel inoxidabil. Coroanele sunt realizate din mai multe tipuri de materiale. În procesul de realizare a unei coroane dentare Timisoara, materialul este adesea colorat pentru a se amesteca cu dinții tăi naturali.
  Medicul dentist dorește să creeze o coroană care să arate natural și să se potrivească confortabil în gură. Pentru a decide asupra materialului pentru coroana dvs., medicul dentist va lua în considerare locația dintelui, poziția țesutului gingival, dintele care apare atunci când zâmbiți, culoarea sau nuanța dintelui și funcția dintele.

Ce tipuri de coroane dentare există și care este cel mai bun pret coroana dentara

  Pret coroana dentara depinde foarte mult de materialul din care este realizată. Coroane dentare pot fi realizate din mai multe materiale diferite. Aceste materiale pot include metal. Există mai multe metale care pot fi utilizate în coroane dentare, inclusiv aur, paladiu, nichel și crom. Coroanele metalice rareori se ciobesc sau se rup, durează cel mai mult în ceea ce privește uzura și necesită doar o mică cantitate de dinte pentru a fi îndepărtat. De asemenea, pot rezista forțelor mușcătoare și de mestecat.
  Culoarea metalică este principalul dezavantaj al acestui tip de coroană. Pret coroana dentara metalică este o alegere bună pentru molarii care nu se văd. Un alt tip de pret coroana dentara este pentru coroane dentare din porțelan. Acest tip de coroane dentare pot fi asortate cu culoarea dinților care este lângă coroană. Au culoarea naturală a dinților.

  Cu toate acestea, uneori, metalul de sub capacul porțelanului acestei coroane dentare se prezintă ca o linie întunecată. Alte dezavantaje includ șansa ca porțiunea de porțelan a coroanei să se spargă sau să se rupă și coroana să poarte dinții opuși în gură.
  Această uzură a celorlalți dinți afectează în mod specific dinții care vin în contact cu coroana din partea superioară și inferioară a gurii când este închisă. Coroane dentare din porțelan pot fi o alegere bună pentru dinții din față sau din spate.
  Pentru un pret coroana dentara mai mic puteți opta pentru cea din rășini, acestea fiind mai puțin costisitoare. Pentru pret coroana dentara trebuie să știți dacă aveți nevoie de coroane dentare temporare sau permanente.
  Coroanele temporare pot fi realizate în cabinetul stomatologului dvs. până când sosesc cele permanente. Majoritatea coroanelor permanente sunt realizate de obicei într-un laborator dentar specializat.

coroane dentare
coroane dentare Timisioara
pret coroana dentara

Galerie foto coroane dentare