Extractia dentara
Programare online

Extractia dentara

Extracția dentară, adică scoaterea dintelui adult, este una dintre cele mai neplăcute metode prin care poți scăpa de un dinte bolnav. De ce este neplăcută? Pentru că îți pierzi definitiv dintele natural, iar în locul lui rămâi cu un gol inestetic, care trebuie refăcut cu ajutorul unui implant sau al altor tipuri de lucrări protetice.

După cum vezi, extracția dentară este ultima soluție la care ar trebui să recurgi. Din păcate, multă lume nu înțelege că dinții, la fel care oricare alte organe ale corpului, au nevoie de o îngrijire permanentă și de tratamente potrivite atunci când apar probleme. În lipsa tratamentelor adecvate, dinții se degradează din ce în ce mai mult, apar bolile parodontale, iar în final pierderea definitivă a dinților.

Există situații în care extracția dentară este recomandată de medic, dar și situații în care această procedură ar trebui evitată.

Cand este recomandata extractia dentara?

Cand NU este recomandata extractia dentara?

Extracția dentară se poate realiza si prin alveolotomie (incizie chirurgicală a alveolelor dentare) sau cu alveoloplastie ( modelarea osului alveolar după extracție). În general, medicii nu recomandă extracția dentară decât în situația în care nu există nicio modalitate prin care dintele mai poate fi salvat. Prin urmare, pentru a nu se ajunge la situația pierderii dintelui, este nevoie ca un medic să îți monitorizeze dantura măcar de două ori pe an, pentru că doar așa poate depista din timp o boală parodontală sau o infecție.

Cât costă o extracție dentară?

Depinde de la caz la caz, în funcție de gravitate și de procedură în sine.

Programare online

 

Vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.